Geschiedenis

Visscher + Caravelle

Er zijn maar weinig auto’s die zonder automatten rondrijden. Auto’s veranderen in de loop van de jaren en onze automatten veranderen hierin mee. In het bijna 70-jarige bestaan van Visscher-Caravelle is er dan ook veel veranderd. Visscher-Caravelle is uitgegroeid van een klein bedrijfje dat kokos deurmatten maakte naar een bedrijf wat wereldwijd opereert en zich heeft opgewerkt naar een eerstelijnsleverancier binnen de automotive.

1952

Kokos automatten

Begin jaren vijftig startte Johannes Visscher onder de naam Visscher-Matten in Genemuiden een bedrijf met als kernactiviteit in- en verkoop van kokos deurmatten. Op de vraag of er ook kokos automatten set gemaakt kon worden was het antwoord “ja”. De toekomst was bepaald.

1988

Visscher + Caravelle

Visscher-Matten wordt overgenomen door de familie Van Dalfsen, die reeds bekend waren met de confectie-industrie. Een aantal jaren later wordt het Engelse bedrijf Contour-Caravelle overgenomen. Naast uitbreiding van de afzetmarkt, werd de bedrijfsnaam veranderd naar Visscher-Caravelle.

1996

Polen

Omdat het productieproces erg arbeidsintensief is en er behoefte was aan efficiënter produceren, worden er in 1996 de eerste stappen gezet om te gaan produceren in Polen.

2005

Kwaliteit

In een veranderende markt waar kwaliteitsrichtlijnen steeds belangrijker worden, certificeert Visscher-Caravelle zich in 2005 voor de kwaliteitsnormering; ISO/TS 16949, niet veel later wordt daar het ISO 14001 certificaat aan toegevoegd.

2008

OEM markt

Daar waar de basis van automattenproductie is gelegd in de aftermarket (leveren aan groothandels, dealernetwerken en winkelketens), groeide het bedrijf door richting de OES-markt (Original Equipment Supplier), om uiteindelijk in 2008 de strategische keuze te maken om zich volledig te richten op de OEM-markt (Original Equipment Manufacturer): het rechtstreeks aan de productielijn leveren aan de automobielfabrikanten wereldwijd.

2014

Wereldwijde aanwezigheid

De focus komt meer en meer te liggen op wereldwijd aanwezig zijn. Daarom opent Visscher-Caravelle haar derde productielocatie in Mexico. Hier worden textiele- en TPE matten geproduceerd met name voor de NAFTA-regio. In China zijn wij een joint venture gestart onder de naam VC-Yimeng. Daarnaast is onze productielocatie in Maleisië geopend.

2018

Vanprotech

Een nieuw hoofdstuk voor Visscher-Caravelle! Onder de naam Vanprotech gaat de Visscher-Caravelle Group houten en kunststoffen bescherming leveren voor bestelwagens.